Nyheter

Frykter for kildevernet i ny personopplysningslov

Medieorganisasjonene er kritiske til et forslag om å gi Datatilsynet og Personvernnemnda fullmakter til å få fremlagt all informasjon fra datautstyr i blant annet redaksjonslokaler.

Nå kan du søke stipend

Trenger du faglig påfyll?  I så fall kan Norsk Redaktørforenings vederlagsfond hjelpe deg. Nå er det klart for å søke om stipender for 2018.

- Dramatiske kutt i mediestøtten

Norsk Redaktørforening reagerer på at regjeringen, nok en gang, foreslår å kutte i den direkte mediestøtten. - Et netto kutt på nesten 19 millioner i mediestøtten er dramatisk, og helt feil retning i mediepolitikken, sier NRs generalsekretær Arne Jensen .

Unngå publiseringstabbene

Trenger du trening i etiske problemstillinger som dukker opp i redaksjonen? Vårt kræsjkurs 17. oktober er en eneste lang treningsøkt i virkelige og tenkte dilemmaer. 

Høstmøtet 2017 - her er programmet

Samarbeid, event, mediekritikk, tillitsbasert ledelse - og en rekke gode eksempler på innovasjon og journalistikk - både fra Media City og andre steder. Se programmet til NRs høstmøte 1.-2. november her.

Mediene får følge rettssaken

Før helgen opphevet Borgarting lagmannsrett tingrettens kjennelse om helt lukkede dører i saken mot den bombetiltalte 17-åringen. I går avsa tingretten en ny kjennelse, hvor den ga medienes anledning til å være tilstede.

Kritisk til Kringkastingsrådet

NRK trenger selvsagt et godt system for håndtering av henvendelser fra publikum. Av flere grunner er ikke Kringkastingsrådet svaret på den utfordringen, skriver NRs generalsekretær Arne Jensen i en kronikk i Dagbladet.

Vant kildesak i Strasbourg

Dagens Næringsliv har vunnet frem med sin klage til Menneskerettsdomstolen i Strasbourg, etter at en DN-journalist i 2012 ble ilagt rettergangsbot for å ha nektet å bekrefte kilden i en sak. 

Anket dørlukking i bombesak

Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund anket i går, onsdag, Oslo tingretts kjennelse om å lukke dørene i saken mot en 17-åring som står tiltalt for å laget og oppbevart en bombe.

- Inflasjon i taushetsplikt

Siden slutten av 90-tallet har tallet på taushetspliktbestemmelser i lovverket mer enn doblet seg, fra 100 til 207 bestemmelser. Det viser en gjennomgang Norsk Journalistlag har gjort av lovverket.