Nyheter

Kulturministeren til NRs høstmøte

4. november deltar kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) på NRs høstmøte. Der vil hun presentere regjeringens mediepolitikk og svare på spørsmål fra redaktørene. Dette vil sannsynligvis bli den ferske medieministerens første møte med mediebransjen.

Økt åpenhet og mer pressestøtte

I Hurdalsplattformen lover regjeringen at de vil øke innovasjons- og pressestøtten for å sikre god utvikling i lokalmedia, uten at det skal gå ut over de større riks- og regionmediene. Regjeringen vil også vurdere strengare sanksjonar ved brudd på offentleglova.

Kræsjkurs i etikk 23. nov

Trenger du trening i etiske problemstillinger som dukker opp i redaksjonen? Sammen med Ken André "@BAdesKEN" Ottesen, inviterer NR-sekretariatet til kræsjkurs i etikk beregnet på alle typer operative redaksjonelle ledere. 

Kurs: Opphavsrett for redaktører

Hvor går grensene for hva du kan sitere fra andre medier og kilder? Hva kan du bruke av bilder fra facebook og instagram? Hvilke videoer kan du embedde? Onsdag 20. oktober inviterer NR til et lynkurs i opphavsrett i Pressens hus. 

Se opptak fra frokostmøte her

Ble de viktige debattene i valgkampen ført på riktige premisser? Klarte mediene å skille fake og fakta? Eller lot vi oss styre av partiene og deres ønsker om å «ta» sine motstandere på faktafeil? Det er noen av spørsmålene vi stilte i frokostmøtet i Pressens hus 23. september. Se opptak her.

Hvem er årets beste medieledere?

Hvem har gjort en ekstraordinær lederinnsats i 2021 – og hvilket ledertalent fortjener å hedres med en pris? Nå åpner nominasjonene til Medienettverkets lederpriser for 2021.

Blåser liv i 4.14-skvadronen

Til sammen 48 klager og 16 fellelser er 4.14-fasiten i PFU så langt i 2021. Dermed ligger det an til et rekordhøyt antall 4.14-klager i inneværende år, og et antall fellelser som kan ende på omtrent samme nivå som i fjor. Den dystre 4.14-statistikken gjør at NR blåser liv i 4.14-skvadronen igjen. Her finner du en oversikt over relevante saker. 

Vi må snakke om 4.14 – igjen

Hvorfor er det så vanskelig for mediene å oppfylle kravet til samtidig imøtegåelse? I den nye episoden av NRs podkast "Hotline" forteller Nordlys-redaktør Helge Nitteberg og etikkredaktør i NRK, Per Arne Kalbakk om to ferske fellelser.