Nyheter

Bekymret over forslag om endret postfrekvens

Nordnorsk Redaktørforening og Nordnorsk Medieforening har sendt brev til Nordlandsbenken, Tromsbenken og Finnmarksbenken. De er sterkt bekymret over de negative konsekvensene som endret frekvens på postombæringen vil få for avisabonnenter i distriktene. 

Hemmelige medisinpriser

Medieorganisasjonene er sterkt kritiske til at enhetspriser på medisin nå skal hemmeligholdes. Et statlig utvalg har sett på hvordan hemmeligholdet skal gjennomføres, men medieorganisasjonenes høringsuttalelse problematiserer prinsippet som er lagt til grunn.

Støttet lærernes markering for ytringsfrihet

– En av de største farene i tida vi lever i, er ikke at vi er rasende uenige, men at vi ikke tør si hverandre imot, sa assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening i sin appell under læreraksjonen for ytringsfrihet tirsdag kveld.

- Ja, vi bør elske uenigheten!

NRs assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø slo et slag for uenigheten og ytringsfriheten i sin tale etter borgertoget i hjembyen Bodø 17. mai. Les kronikk basert på talen og se opptak her.

Husk stipendfristen 1. juni!

Nå kan du søke på konferansestipend fra NRs vederlagsfond til internasjonale konferanser høsten 2018. Søknadsfristen er 1. juni.

Nye varamedlemmer til PFU

Styret i Norsk Redaktørforening har innstilt Lars Helle, Stavanger Aftenblad og Elisabeth Lund-Andersen, Egmont som nye varamedlemmer til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Gjentar invitasjon om dialog

Etter at kronprinsparet har uttrykt misnøye med medieomtalen av Marius Borg Høiby og hans kjæreste, har Norsk Redaktørforening sendt en ny invitasjon til dialog. 

Ny medieansvarslov

Kulturdepartementet sendte i dag ut et forslag til en helt ny medieansvarslov. - Et godt utgangspunkt, sier NRs generalsekretær Arne Jensen.