Nyheter

- Moms på blindspor

Norsk Journalistlag (NJ) og Norsk Redaktørforening (NR) mener regjeringens siste forslag til digital nullmoms for dybdemedier er blindspor.

Stenger ikke Ludvigsen-saken

Nord-Troms tingrett avviste begjæringer både fra fornærmede og tiltalte om lukkede dørene for pressen i saken mot tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen.

Klar varsler-melding

Norsk Redaktørforenings generalsekretær, Arne Jensen, var klar i sitt budskap til Stortingets arbeids- og sosialkomité under høringen om nye varslingsregler tirsdag: Regjeringens forslag vil i praksis ikke endre rettstilstanden vesentlig og vi står nesten på stedet hvil.

Advarer mot post-endringer

Her er NRs høringsinnspill til Stortingets transport- og kommunikasjonskomité i forbindelse med forslaget om endringer i postloven og dermed endringer i postombæringen.

Høring om mediestøttemeldingen

NRKs uavhengighet, støtte til større lokal- og regionaviser og det foreslåtte mediestøtterådet var tema på høring om mediestøttemeldingen i kulturkomiteen mandag 6. mai.

Gjenopplev Medieleder 2019 her

Vi har samlet alle opptakene fra Medieleder 2019 her. Samme sted vil du etter hvert finne presentasjoner fra konferansen. Her kan du også lese talen som NRs nye styreleder Hanna Relling Berg holdt på kom-sammen-arrangementet kvelden før konferansen.

Ny leder i Norsk Redaktørforening

Hanna Relling Berg, ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten, ble i dag valgt til ny styreleder i Norsk Redaktørforening. Ny nestleder er Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør i Dagsavisen.

Rapport om redaktørrollen og ledermodeller

Redaktører i mindre konserner og frittstående mediebedrifter mener de har større innflytelse på egne rammevilkår enn redaktørene i de store mediekonsernene. Det er en av hovedkonklusjonene i en rapport om styringsmodeller i norske mediebedrifter, utarbeidet for Norsk Redaktørforening.

Behov for oppdatering?

Nå kan du søke stipend til deltakelse på internasjonale mediekonferanser høsten 2019. Søknadsfristen er 1. juni.