Illustrasjon: Øivind Hovland

Høstmøtet 2019 - meld deg på nå!

Torsdag 7. og fredag 8. november arrangeres NRs høstmøte i Tromsø, rett i forkant av den regionale nordnorske journalistkonferansen Svarte Natta. Bli med på den store kildedebatten, lær mer om ny teknologi, ledelse og gode eksempler på glimrende historiefortelling. Og etter det faglige programmet skal vi jakte på nordlyset sammen.

MELD DEG PÅ HØSTMØTET HER

Se hvem som er påmeldt pr 29. okt her.

Konferansen foregår på Clarion Hotel The Edge. Hotellrom her bestiller du selv (se informasjon lenger ned).

Smakebiter fra programmet:

Forholdet til kildene. Rett før NRs høstmøte legger kildeutvalget fram sin konklusjon. Utvalget ble nedsatt av Norsk Presseforbund i kjølvannet av VGs publisering av saken om Trond Giske i vinter og kommer til å berøre temaer som sitatpraksis, bruk av anonyme kilder, premisser i kontakt med kilder. Utvalgets leder Sven Egil Omdal vil være til stede på høstmøtet. Det vil også generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen. Vi planlegger en bred debatt om konklusjonene fra kildeutvalget.

Slik jobber vi med 113. Programsjef i NRK Troms, Tone Lein, forteller om etiske utfordringer de har støtt på i arbeidet med serien fra innsiden av blålysmedisinen. Dette er ett av mange innslag under den faste posten "Slik gjør vi det".

Mot og sårbarhet i redaktørrollen. Det knytter seg mange forventninger til redaktørrollen. Man skal lede, organisere, utvikle og være tro mot samfunnsoppdraget. En viktig forutsetning for å forvalte rollen klokt er å innimellom kunne stoppe opp og reflektere over rollen, egen håndtering og hvilke alternativer man har. På høstmøtet vil psykolog Mariann Ovesen Crantz snakke om redaktørrollen i lys av Ibsens Peer Gynt-skikkelse. Det vil også bli anledning til en-til-en samtaler med Crantz der hun coacher redaktører på håndtering av egne utfordringer.

Mariann Ovesen Crantz er daglig leder i Promethevs og har videreutdanning i organisasjonspsykologi og lang erfaring med leder- og organisasjonsutvikling.

Hvordan omtaler vi selvmord? PFU har åpnet for større åpenhet rundt omtale av selvmordsmetode. Hvordan skal vi forholde oss til et tema som fortsatt er tabubelagt? NR lanserer ny veileder på feltet. Blant deltakerne: professor Lars Mehlum ved Seksjon for selvmordsforskning- og forebygging ved Universitetet i Oslo, nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2, redaktør for dokumentar og samfunn i NRK, Frank Gander og Reidun Kjelling Nybø, ass. generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

Innholdsanalyse og kulturendringer. Alan Hunter er head of digital i The Times of London. Han vil fortelle om mediehusets omfattende analyseprosjekt og hvordan de detaljert jobbet seg fram til hvilke saker som fungere best. Han vil også snakke om utfordringer knyttet til kulturendringer innad i mediehusene.

Lynkurs i hva som er gull eller tull. Kunstig intelligens, podkast, beatjournalistikk, spillkultur og short form video. Anders Hofseth og Marius Arnesen fra NRK Beta gir deg lynkurset i hva du må vite akkurat her og akkurat nå. Ingeborg Volan presenterer i tillegg NRs nye teknologisatsing.

Praktisk informasjon

  • Høstmøtet starter torsdag 7. november kl 11.00 og avsluttes med lunsj fredag 8. november kl 13.00
  • Konferansen koster 3500 kr for medlemmer i Norsk Redaktørforening og 4000 kr for ikke-medlemmer
  • Kveldsarrangementet torsdag 7. november som inkluderer grillparty i lavvo, drikke, nordlysjakt og transport koster 1750 
  • Hotellrom på Clarion Hotel The Edge bestiller du selv slik:  send en e-post til  cl.theedge@choice.no  og oppgi referansekode 1129GR022610. Fristen for å være sikret spesialpris er gått ut, og det er fullt på konferansehotellet fra 6.-7. november, så vi anbefaler deg å bestille hotellrom et annet sted dersom du ankommer onsdag. Fra 7.-8. nov. er det fortsatt noen få ledige rom på konferansehotellet. 

MELD DEG PÅ HER

Svarte Natta

Rett etter at NRs høstmøte er avsluttet fredag 8. november, starter Svarte Natta, den nordnorske mediekonferansen som arrangeres annet hvert år. 

Meld deg på konferansen her
Dersom du ønsker å delta kun på Svarte Natta fra fredag til lørdag, så får du dette til spesialpris kr 2975 ved å kontakte NR-sekretariatet og få tilgang på en lenke (kun for deltakere på NRs høstmøte).

Vi gleder oss og håper å se deg i Tromsø i november!

Har du spørsmål, så kontakt en av oss.

Vennlig hilsen NR-sekretariatet

Arne Jensen, generalsekretær arne.jensen@nored.no - 90 77 87 47
Reidun Kjelling Nybø, ass. generalsekretær rkn@nored.no - 91 10 55 11
Monica Andersen, sekretær ma@nored.no - 22 40 50 50