Illustrasjon: Øivind Hovland

Høstmøtet 2019 - meld deg på nå!

Torsdag 7. og fredag 8. november arrangeres NRs høstmøte i Tromsø, rett i forkant av den regionale nordnorske journalistkonferansen Svarte Natta. Bli med på den store kildedebatten, lær mer om ny teknologi, ledelse og gode eksempler på glimrende historiefortelling. Og etter det faglige programmet skal vi jakte på nordlyset sammen.

MELD DEG PÅ HØSTMØTET HER

Konferansen foregår på Clarion Hotel The Edge. Hotellrom her bestiller du selv (se informasjon lenger ned). For å være sikret denne prisen må du bestille rom seinest 27. september.

Smakebiter fra programmet:

Forholdet til kildene. Rett før NRs høstmøte legger kildeutvalget fram sin konklusjon. Utvalget ble nedsatt av Norsk Presseforbund i kjølvannet av VGs publisering av saken om Trond Giske i vinter og kommer til å berøre temaer som sitatpraksis, bruk av anonyme kilder, premisser i kontakt med kilder. Utvalgets leder Sven Egil Omdal vil være til stede på høstmøtet. Det vil også generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen. Vi planlegger en bred debatt om konklusjonene fra kildeutvalget.

Slik jobber vi med 113. Programsjef i NRK Troms, Tone Lein, forteller om etiske utfordringer de har støtt på i arbeidet med serien fra innsiden av blålysmedisinen. Dette er ett av mange innslag under den faste posten "Slik gjør vi det".

Mot og sårbarhet i redaktørrollen. Det knytter seg mange forventninger til redaktørrollen. Man skal lede, organisere, utvikle og være tro mot samfunnsoppdraget. En viktig forutsetning for å forvalte rollen klokt er å innimellom kunne stoppe opp og reflektere over rollen, egen håndtering og hvilke alternativer man har. På høstmøtet vil psykolog Mariann Ovesen Crantz snakke om redaktørrollen i lys av Ibsens Peer Gynt-skikkelse. Det vil også bli anledning til en-til-en samtaler med Crantz der hun coacher redaktører på håndtering av egne utfordringer.

Mariann Ovesen Crantz er daglig leder i Promethevs og har videreutdanning i organisasjonspsykologi og lang erfaring med leder- og organisasjonsutvikling.

Hvordan omtaler vi selvmord? PFU har åpnet for større åpenhet rundt omtale av selvmordsmetode. Hvordan skal vi forholde oss til et tema som fortsatt er tabubelagt? NR lanserer ny veileder på feltet.

Praktisk informasjon

  • Høstmøtet starter torsdag 7. november kl 11.00 og avsluttes med lunsj fredag 8. november kl 13.00
  • Konferansen koster 3500 kr for medlemmer i Norsk Redaktørforening og 4000 kr for ikke-medlemmer
  • Kveldsarrangementet torsdag 7. november som inkluderer grillparty i lavvo, drikke, nordlysjakt og transport koster 1750 
  • Hotellrom på Clarion Hotel The Edge bestiller du selv slik:  send en e-post til  cl.theedge@choice.no  og oppgi referansekode 1129GR022610. Rompris: kr 1115 pr døgn, kr 1315 for to personer i dobbeltrom. NB! For å være sikret denne prisen må du bestille rom seinest 27. september.

MELD DEG PÅ HER

 

Svarte Natta

Rett etter at NRs høstmøte er avsluttet fredag 8. november, starter Svarte Natta, den nordnorske mediekonferansen som arrangeres annet hvert år. 

Meld deg på konferansen her
Dersom du ønsker å delta kun på Svarte Natta fra fredag til lørdag, så får du dette til spesialpris kr 2975 ved å kontakte NR-sekretariatet og få tilgang på en lenke (kun for deltakere på NRs høstmøte).

Vi gleder oss og håper å se deg i Tromsø i november!

Har du spørsmål, så kontakt en av oss.

Vennlig hilsen NR-sekretariatet

Arne Jensen, generalsekretær arne.jensen@nored.no - 90 77 87 47
Reidun Kjelling Nybø, ass. generalsekretær rkn@nored.no - 91 10 55 11
Monica Andersen, sekretær ma@nored.no - 22 40 50 50